Belépés
pacalpörkölt
... lehúzzuk a héját és feldaraboljuk. A paprikát megmossuk, kicsumázzuk, felszeleteljük.

3. A kuktát kihűtjük, kivesszük a pacalt, és ceruza vékonyságú csíkokra vágjuk.

4. Az olajat egy nagyobb lábasban felforrósítjuk, beletesszük a hagymát, kevergetve megpirítjuk, hozzáadjuk a pirospaprikát, felöntjük kb. egy dl vízzel. Hozzáadjuk a pacalt, a fokhagymát, sózzuk...
Mexikói spagetti
... paradicsomot, az apróra metélt erőspaprikát, 1 tk sót, a koriandert. Mikor felforrt, beleteszem a kukoricát és puhulásig (kb. 10 perc) főzöm. 3 liter vizet felforralok, sózom és beleteszek 2 ek olajat. Mikor forr, beleteszem a spagettit és lassú tűzön, időnként kevergetve 8-10perc alatt “fogkeményre" főzöm. Leszűröm, a mély tálba teszem. Az asztalra teszem a kifőtt tésztát é...
Medvehagyma, a tavasz hírnöke
... olívaolajjal, sóval, reszelt parmezánnal összekeverjük.) A darált húst több adagra osztjuk, mindegyik közepébe ricottás masszát töltünk, és gombóccá formázzuk, majd kisütjük. A mártáshoz olajat hevítünk, megpirítjuk benne a salottát, hozzáadjuk a felkockázott zellert, sárgarépát, a fokhagymát, 4 percig együtt pároljuk. Hozzákeverjük a felkockázott paradicsomot, és 15 percig főzzük...
Zöldséges torta
... húsleves (leveskockából)
4 evőkanál olívaolaj
1 evőkanál liszt
2 evőkanál finomra vágott petrezselyem
őrölt bors


ELKÉSZÍTÉS

Serpenyőben olajat forrósítunk, kevergetve átpirítjuk benne a felkarikázott hagymát, majd lefedve hagyjuk fonnyadni, de ne barnuljon meg.
Közben vizet forralunk, és puhára főzzük benne a kockákra vágott ...
Mazsolás-szőlős pulyka tokaji
... mártáshoz a mazsolát.
A pulykahúst tenyérnyi, vékony szeletekre vágom, aztán a szeleteket megsózom és megborsozom. Egy nagy serpenyőben összeolvasztok 1 evőkanál vajat és ugyanennyi olajat, majd amikor már nagyon meleg, oldalanként 1/2-1/2 perc alatt elősütöm benne a hússzeleteket: nem teljesen sütöm meg őket, hanem csak annyira, hogy a felületük kifehéredjen. Aztán kiszedem...
Padlizsános spagettifészkek
... levágom, felkarikázom őket kb. egy centisre, alaposan besózom mindegyik oldalukat, 20 percig állni hagyom, majd felitatom a kieresztett levét.

Indul az egyik gázrózsa: 2 ek. olajat felforrósítok, mehet bele a zúzott fokhagyma.
Ha sercent egyet, követheti a hús.
Amikor megbarnult, felöntöm a vörösborral, majd 5 perc után hozzáöntöm a paradicsomot. Alacsonyab...
padlizsános spagettifészek
... végét levágom, felkarikázom őket kb. egy centisre, alaposan besózom mindegyik oldalukat, 20 percig állni hagyom, majd felitatom a kieresztett levét.

Indul az egyik gázrózsa: 2 ek. olajat felforrósítok, mehet bele a zúzott fokhagyma.
Ha sercent egyet, követheti a hús.
Amikor megbarnult, felöntöm a vörösborral, majd 5 perc után hozzáöntöm a paradicsomot. Alacson...
Tökös Lasagne
... paradicsomot lecsepegtet jük, szárazra töröljük, és vékony csíkokra daraboljuk. A hagymát, valamint a fokhagymát megtisztítjuk, és egészen apróra daráljuk. Egy serpenyőben felfor rósítjuk az olajat, ebbe belehelyezzük az előkészített hozzávalókat, majd a zöldségeket rövid ideig pároljuk, felöntjük az erőleves felével, és körülbelül öt percig főzzük, sóval, borssal ízesítjük. Elkés...
Mártások
... kevéssé sikerült hust is helyre lehet hozni.

Tatár-mártás.
Négy tojás sárgáját nyersen tegyük tálba, és folytonos kavarás közben cseppenként adjunk hozzá 4 kanál finom tábla-olajat; egy órai keverés után, ha jó habos, tegyünk bele 4 evő kanál franczia mustárt és fél pohár langyos meleg ászpikot, (finom kocsonya-lé) és egy kávéskanál czukorport is keverjünk közé. Ez...
Pulykamell tejszínes gombával
... só
- őrölt fehér bors
- 1 csokor finomra vágott petrezselyem

A pulykamellet és a megmosott, megtisztított gombát vékony csíkokra vágjuk. Mélyebb serpenyőben felhevítjük az olajat, majd a húst félpuhára sütjük. Sózzuk, borsozzuk. Hozzáadjuk a gombát, és együtt készre pirítjuk.
A tisztított, vékony karikákra szeletelt póréhagymát hozzátesszük, felöntjük a r...
Citromos, gombás csirke
... apróra. 2 evőkanál vízben keverjük el a kukoricalisztet. Csontozzuk ki a csirkehúst, szeleteljük fel 6 X 2 cm-es csíkokra.
Egy tányérban keverjük össze a sót, a borsot és 1,5 evokanál olajat. Forgassuk bele a húscsíkokat. Csöpögtessük le a gombát, majd vágjuk négyfelé.
A maradék olajat hevítsük fel a serpenyőben, élénk tűzön süssük ki a húst, emeljük ki, tartsuk melegen....
Praktikák
... töltjük, és másnapig érleljük. Ismét felforraljuk, és további 5 percig főzzük. Hagyjuk kihűlni. A leszűrt fokhagymagerezdeket apró üvegekbe töltjük, felöntjük a páclével, végül egy-egy evőkanál olajat csorgatunk a tetejére. Szorosan légmentesen lekötjük, és hűvös, sötét helyen tároljuk.

Savanyú görögdinnye.

Éretlen, apró görögdinnye tetszés szerinti mennyiség...
Szilvás korhelyleves
... szilvát megmossuk, kimagozzuk. A kolbászt hideg vízzel leöblítjük, lehúzzuk a bőrét, és a húsát felszeleteljük. A hagymát megtisztítjuk, és apróra vágjuk.
Elkészítés: Nagyobb lábasban az olajat felmelegítjük, beletesszük a hagymát, üvegesre pirítjuk, majd meghintjük a pirospaprikával, és kb. 1,5 l vízzel, felöntjük. A káposztát beletesszük a hagymás lébe, megsózzuk, borsozzuk...
Pulykamellcsíkok tejszínes...
... petrezselyem



Elkészítés:

A pulykamellet és a megmosott, megtisztított gombát vékony csíkokra vágjuk. Mélyebb serpenyőben felhevítjük az olajat, majd a húst félpuhára sütjük. Sózzuk, borsozzuk. Hozzáadjuk a gombát, és együtt készre pirítjuk.
A tisztított, vékony karikákra ...
Citromos-kakukfüves csirke
... lereszelve

olívaolaj



frissen őrölt bors


A husikockákat sózzuk, borsozzuk, beletesszük egy nejlonzacskóba, ráöntjük a citromlevet, a fokhagymapépet, megszórjuk kakukkfűvel és kevés olajat öntünk rá. Jól összedolgozzuk az egészet, hogy mindenhol érjék az ízek és betesszük a hűtőbe. Néhány óra elteltével (persze lehet egész éjszak...
Kati Szakácskönyvéből:)
... húsos-rizses-tejfeles keveréket. Sózott krumpli karikák következnek, amelyeket hagyma karikákkal fedünk be.
Ráterítjük a párolt gombát és végül befedjük a paradicsom karikákkal. Kevés étolajat öntünk a tetejére, lefóliázzuk és a már ismert módon megsütjük.



A sajt és a krumpli a fő alkotórésze a követke...
Paradicsomos húsgombóc.
... csipet sóval ízesítjük. Tegyük félre kihűlni!

2. Közben készítsük el a paradicsommártást! Vágjuk össze a három nagyobb fej hagymát apró kockákra. A fazékba tegyük bele az olíva olajat, forrósítsuk fel, majd adjuk hozzá a hagymát és dinszteljük üvegesre kislángon. Ha már elég üveges, húzzuk félre és adjunk hozzá 1 evőkanál pirospaprikát, a paradicsomlevet, ½ liter v...
Paradicsomos húsgombóc
... egy csipet sóval ízesítjük. Tegyük félre kihűlni!

Közben készítsük el a paradicsommártást! Vágjuk össze a három nagyobb fej hagymát apró kockákra. A fazékba tegyük bele az olíva olajat, forrósítsuk fel, majd adjuk hozzá a hagymát és dinszteljük üvegesre kislángon. Ha már elég üveges, húzzuk félre és adjunk hozzá 1 evőkanál pirospaprikát, a paradicsomlevet, ½ liter ...
Recept
... hűtjük.

A kihűlt tésztalapra rákenjük a túrókrémet, majd a langyos zselét. Hűtőbe teszük, hogy megdermedjen a zselé és a krém.
Tanácsok: Az eredeti Mirinda recept tésztájába olajat (1 dl) is kell rakni. Mivel én ezt kihagytam, egy kicsit szárazabb lett. Esetleg ha valaki ezt nem szeretné, tehet bele 1-2 kanálnyi olívát.

Bolero helyett lehet Norbis italpo...
Paradicsomos-sonkás tészta
... IZBOMBA FOKHAGYMÁS
2,5 dl tejföl
4 tojás
zsemlemorzsa

Elkészítés:

A hosszúmetéltet sózott forrásban lévő vizben kifőzzük, és leszűrjük. Az olajat felforrósitjuk megpiritjuk benne az apróra vágott vöröshagymát, és hozzáadjuk a darált sonkát. 4-5 percet tovább piritjuk, majd felöntjük a kockázott paradicsom konzervvel. Ha felforrt belem...
1 2 3 7 8 10 11 13 14 15 
Címkék: Tökös Lasagne, Kati Szakácskönyvéből, IZBOMBA FOKHAGYMÁS, tavasz hírnöke, paprikát megmossuk, kuktát kihűtjük, nagyobb lábasban, apróra metélt, mély tálba, asztalra teszem, kifőtt tésztát, darált húst, mártáshoz olajat, felkockázott zellert, felkockázott paradicsomot, felkarikázott hagymát, kockákra vágott, pulykahúst tenyérnyi, szeleteket megsózom, nagy serpenyőben, felületük kifehéredjen, kieresztett levét, egyik gázrózsa, zúzott fokhagyma, fokhagymát megtisztítjuk, serpenyőben felfor, előkészített hozzávalókat, zöldségeket rövid, erőleves felével, órai keverés, kávéskanál czukorport, húst félpuhára, tányérban keverjük, maradék olajat, kolbászt hideg, húsát felszeleteljük, hagymát megtisztítjuk, olajat felmelegítjük, káposztát beletesszük, hagymás lébe, husikockákat sózzuk, párolt gombát, paradicsom karikákkal, három nagyobb, fazékba tegyük, olíva olajat, csipet sóval, kihűlt tésztalapra, langyos zselét, eredeti Mirinda, kicsit szárazabb, hosszúmetéltet sózott, olajat felforrósitjuk, apróra vágott,
© 2013 TVN.HU Kft.